Történet

A Mac-ek mindig is az informatika élvonalát képviselték. Sikerük első sorban az operációs rendszernek köszönhető. Hátrányuk sajnos, hogy az áruk miatt a legtöbb emberek nehezen elérhetőek.

Az Apple 2006 óta Intel processzorokkal szereli gépeit, így már akkor elkezdődtek a kísérletek arra, hogy az operációs rendszert más gépeken is futtassák. Mára a hackintosh egy jól kiforrott platform lett. A Mac OS X nem Apple által gyártott, de hasonló hardveres kiépítésű gépeken mára már tökéletesen fut, ugyanúgy mint egy igazi Mac-en.

2006-ban kezdtem Hackintosh-sal foglalkozni, a ToMac.hu-t 2011-ben hoztam létre. Célom, hogy azokon az embereken segítsek, akik szeretnék élvezni a Mac OS X és az erre a platformra írt szoftverek előnyeit, de nem szeretnének ehhez Apple gépet vásárolni.

A hackintosh előnyei:

Legalitás

Az Európai Unió törvényei a saját használatra megvásárolt szoftver felhasználási módját semmilyen módon nem korlátozzák, az USA-val ellentétben. Ebből kifolyólag a Hackintosh-nak az EU-n belül nincs jogi akadálya. Az átláthatóság érdekében az oldalakon látható árak az OS X licensz árát tartalmazzák, azonban az operációs rendszert külön kell megrendelni, közvetlenül az Apple-től. A Részletek az “OS X licensz” fülön láthatók.

A vásárlás menete

Ha szeretne valamelyik konfigurációból rendelni, vegye fel velem a kapcsolatot az oldalon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén, és küldök egy árajánlatot az adott konfigurációra. Az alkatrészekről és a szolgáltatásról két külön számla készül, ezeket rendezheti banki átutalással és készpénzben is. A megrendelés átfutási ideje maximum 5 munkanap.

Mi a teendő meghibásodás esetén?

A hardverekre külön-külön 1-3 év garanciát vállal a gyártó, melynek ügyintézésében tudok segíteni. A frissen telepített, működő operációs rendszerről egy lemezképfájl készül, melyet a géphez adott segédprogrammal az útmutató alapján egy informatikában kevésbé jártas felhasználó is könnyen vissza tud állítani. Az eszközzel a felhasználó is készíthet biztonsági mentést a rendszerről, így a merevlemez meghibásodása esetén sem kell adatvesztéstől, vagy a működő rendszer elvesztésétől tartani.

Az oldalon megvásárolható konfigurációk ára, valamint a meglévő konfigurációra történő telepítés díja a következőket tartalmazza:

*Részletek az “OS X licensz” fülön